Het bestuur van de stichting

 

Voorzitter: Irénke Meekma;      Managing Director Bakker Barendrecht, groente en fruit voor een gezondere toekomst.

Onderwijs en vriendschap, de twee pijlers onder de stichting hart voor onderwijs Nepal. Daar ben ik voor gevallen. 

Vanuit het hart samen met lokale partners op een professionele manier kinderen een kans op een betere toekomst geven. Mooi is dat, dat het kan, en dat het gebeurt. Daar draag ik met liefde mijn steentje aan bij als voorzitter van het bestuur. 


 

Secr./Penningmeester: Petra Vosters; Projectleider Toegang Sociaal Domein bij de gemeente De Ronde Venen.

Nepal heeft mijn hart geraakt; de schoonheid van de natuur en de glimlach van het kind. Ik wil me graag inzetten voor de toekomst voor deze kinderen. Nepal heeft één prachtige bron van bestaan, geen olie of goudmijnen, maar de mensen zelf. Als Nepal een toekomst wil hebben moeten we investeren in onderwijs, want kinderen zijn de toekomst. Deze stichting is van hart tot hart, kleinschalig en heeft echt alleen noodzakelijke overhead zoals website-kosten. Dat vind ik een fijn gevoel. Je kunt zelfs zélf scholarships brengen als je dat wilt.

 

 

Vice-voorzitter/Communicatie/PR:  Pim Hattink, van huis uit orthopedagoog en onderwijskundige.

Sinds 1990 werkzaam vanuit Hattink & Vosters als opleidingsadviseur en managementcoach. In 2010 voor het eerst naar Nepal geweest en sindsdien er elk jaar weer naar teruggekeerd. Steeds in nauwer contact met het land, de bewoners, de schoolkinderen. Naar aanleiding van de aardbeving in 2015 de inzamelingsactie begonnen voor tenten zodat de kinderen toch naar school konden. Dit groeide uit tot waar we nu staan; de stichting Hart4onderwijsNepal.


 

 

Secretaris: Erna den Hartogh,  Projectconsultant Driessen Plus B.V.

Met man en kinderen woon ik in Woerden. Onze vier kinderen (tussen 21 en 14 jaar) zijn een belangrijke reden om me in te willen zetten voor de stichting. Wat een rijkdom hebben we hier in Nederland en hoe vanzelfsprekend vinden we dat vaak.

Hoeveel mogelijkheden hebben onze kinderen hier. Terwijl er in Nepal geen sprake is van vanzelfsprekendheid om onderwijs te kunnen volgen en daardoor je leven te kunnen verbeteren. Ik zet mijn kwaliteiten graag in om een bijdrage te leveren aan een betere toekomst voor kinderen.

 

 

Algemeen bestuurslid: Mark van Leeuwen, Directeur basisschool OBS Kudelstaart, gemeente Aalsmeer.

Sinds 1982 ben ik werkzaam in het onderwijs, waarvan 18 jaar als leerkracht voor groep 8 en nu reeds 18 jaar als directeur van een basisschool. Mijn hart ligt bij het onderwijs. Het is geweldig om kinderen te kunnen helpen zich te ontwikkelen tot goede burgers van onze maatschappij, het optimale uit zichzelf te halen en daardoor kansen op een goede toekomst te bieden. Dat geeft mij elke dag weer voldoening. De vraag om de stichting bij te staan en mij hiervoor in te zetten ervaar ik als een voorrecht en heb ik met beide handen aangegrepen.

 

 

Algemeen bestuurslid: Aart van Asperen, filmmaker van films die ergens over gaan.

Nepal is het mooiste land waar ik geweest ben. Ik voelde me er meteen thuis.

Het is een combinatie van de overweldigend prachtige natuur, de cultuur met het harmonieus samengaan van Boeddhisme en Hindoeïsme. Maar vooral de hartelijke en geïnteresseerde mensen, die een veerkracht vertonen, bijvoorbeeld na de aardbeving, waar we veel van kunnen leren.

Nepal en de Nepalezen hebben me veel gegeven, ik wil iets terug doen. Niet via een grote organisatie, maar op individuele schaal. En onderwijs is de sleutel tot ontwikkeling.

 

 
Copyright 2017Hart4onderwijsNepal